Don Quixote

Don Quixote

1.11.11

Substitutes

Substitute=Υποκατάστατο Κτ που μπορεί να αντικαταστήσει κάποιο άλλο. Έτσι λέει ένας ηλίθιος πρόχειρος ορισμός ενός βλαμένου δωρεάν ιντερνετικού λεξικού που είχε τα εξής πλεονεκτήματα..ήταν πρώτο στη λίστα του google, ήταν δωρεάν, και κυρίως πάντα ήθελα να κάνω το κόλπο με τη λέξη και τον ορισμό..Wow, ήταν τόσο κουλ.. Αυτό που δε λέει ο ηλίθιος ορισμός είναι πως τα υποκατάστατα χρησιμοποιούνται όταν δεν έχεις το πρωτότυπο και σπάνια είναι τόσο ποιοτικά όσο το κανονικό.

Γιατί όμως χρησιμοποιούμε υποκατάστατα; Θα απαντήσω αυτό που απαντάω σε όλες τις ερωτήσεις που μου κάνουν τελευταία (Γιατί ο Κοστάντζο παίζει τόσο Χάλια, γιατί η Χώρα θα πτωχεύσει, γιατί έχω πάρει 6 κιλά από πέρσι) ο Καπιταλισμός φίλοι μου. Και φίλες μου. Ζούμε σε μια εποχή που όλα τρέχουν τόσο γρήγορα, που το φαίνεσθαι έιναι πολύ πιο σημαντικό από το τι είσαι στην πραγματικότητα. Αν παραφράσουμε και τους Ρωμαίους, σήμερα στα @@ μας αν η γυναίκα του Καίσαρα έκλεβε, βίαζε και έκαιγε, αρκεί να είχε καλές PR και να φαινόταν τίμια και δημοφιλής. Δεν εξηγείται διαφορετικά, απλά κοιτάξτε ποιοι έιναι δημοφιλείς και ποιοι όχι.  Αρκεί λοιπόν να φαίνεσαι καλός. Και αν δε μπορείς λειτουργείς με υποκατάστατα. Δεν έχεις ξέρω γω ADIDAS, υπάρχουν για σένα τα ADIpAS(η επιλογή της ράτσας είναι τυχαία και έκανε καλό λογοπαίγνιο) για να νιώσεις και συ πως αγγίζεις λίγη από τη χρυσόσκονη των εκλεκτών. Έχασες την Κούλα(τον τύπο γυναίκας Κούλα έχεις μάθει να χειρίζεσαι), στο υποκατάστατο θα πας. Γιατί; Αφενός έτσι λειτουργεί το Σύστημα-λίγος χρόνος συγκεκριμένες επιλογές στο οτιδήποτε-, εξασφαλίζοντας προβλεψιμότητα και άρα λιγότερα bugs, και αφετέρου για να εξασφαλιστεί αυτό το γαμημένο αίσθημα της ασφάλειας.

Έτσι προκύπτουν άπειρες κατηγοριοποιήσεις μόνο και μόνο για να διευκολυνθεί το Σύστημα στη δουλεία του, έτσι, με σειρά τυχαιότητας, υπάρχουν οι καρκίνοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αριστεροί, οι άνεργοι, και οποιαδήποτε άλλη ομάδα μόνο και μόνο για να νιώθουμε πως δεν είμαστε μοναδικοί, για να χάσουμε αυτό το συναίσθημα του απρόβλεπτου. Αυτή η βρωμιάρα η παγκοσμιοποίηση λοιπόν μας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Πως το χαλάς; Με μικρές ατομικές τρομοκρατίες. Σπάζοντας τη ρουτίνα, ζητώντας το διαφορετικό, σε ότι κι αν κάνεις. Ψάχνοντας αυτές τις μικρές τρύπες στο Σύστημα με σκοπό σιγά σιγά να τις μεγαλώσεις και να το ρίξεις. Όσες φορές το έκανα, ένιωσα πραγματικά ελεύθερος, όσες φορές ξεπέρασε, μόδες, κόμπλεξ και νόμους, ένιωσα να βρίσκω μικρά θραύσματα του εαυτού μου. Σίγουρα δε ξέρω ποιος είμαι,-ίσως και να μη το μάθω ποτέ, ξέρω όμως τον τρόπο να δραπετεύω που και πουυ. Μια συμβουλή; γίνετε πιο απρόβλεπτοι, πάψτε να βρίσκετε αυτά που χωρίζουν και διασκεδάστε με τη φάτσα ΤΟΥΣ όταν το όλο παιχνιδάκι θα τους γυρίσει μπούμερανγκ στα μούτρα.

ps1: Αποκριες σήμερα, μια καλή αρχή....
ps2: Αποφεύγω να κάνω πολιτικό σχόλιο για να μη μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι, προς ώρας γελάω, αλλά αυτό που ξέρω είναι πως τα χρήματα για γιαούρτια τελειώνουν και σκοινιά υπάρχουν......Χωρίς εσένα κανένας δε πουλά, καταναλωτή μπορείς χωρίς αυθεντικά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου