Don Quixote

Don Quixote

15.11.11

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



Πλησιάζει 17 Νοέμβρη, μια ημερομηνία που κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, αυτής ντε που τελείωσε προχτές με την καταστρατήγηση του Συντάγματος και την είσοδο της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση, έχει βαφτεί αρκετές φορές με αίμα. Από τα γεγονότα του 1973, το θάνατο του Καλτεζά από σφαίρα μπάτσου, από τις συγκρούσεις τη δεκαετία του 90' πάντα αυτή η ημερομηνία έφερνε θύμησες και βούρκωναν τα μάτια.Είχα την τύχη να αφήσω ένα λουλουδάκι μια φορά που είχα ανέβει Αθήνα για την επέτειο, και θεωρώ πως είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω κάνει, όσoι δε το χετε και θέλετε να λέγεστε αριστεροί και δημοκράτες θα πρεπε να το κάνετε, θα αλαφρύνει η καρδούλα σας, γιατί μπορεί 100-200 από αυτη τη γενιά να την ξεφτύλισαν με το χειρότερο τρόπο, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που έδωσαν και δίνουν καθημερινά τις ζωές τους, και μερικοί που έγιναν ήρωες χωρίς να το θέλουν. Η ημερομηνία αυτή συνδέθηκε και με την τρομοκρατική(για πολλούς) οργάνωση της 17Ν. Μια ένοπλη οργάνωση της επαναστατικής αριστεράς με γνωστή ιστορία και κατάληξη. Τι είναι όμως τρομοκρατία;

Η 17Ν σκότωνε ανθρώπους-σύμβολα του Ιμπεριαλισμού και του νεοφιλελευθερισμού, ανθρώπους των οποίων οι συμπεριφορές είχαν κοστίσει τη ζωή σε πολλούς άλλους και κυρίως ανθρώπους που ο θάνατός τους, έστω και πρόσκαιρα τρομοκρατούσε αυτό το αδηφάγο πολιτικοοικονμικό σύστημα που τρέφεται με ανθρώπινη σάρκα με σκοπό να ισοσκελίσει τις στατιστικές. Τι είναι όμως τρομοκρατία ξαναρωτώ';

Πια έχουμε 2011, η μεταπολίτευση έχει τελειώσει, τρομοκρατικές ομάδες δεν υπάρχουν, και ζούμε σε μια χώρα που μια κατ'επίφαση δημοκρατικά εκλεγμένη από τη μειοψηφία του λαού κυβέρνηση με επικεφαλής έναν τραπεζίτη παίρνει αποφάσεις χωρίς εμάς για μας. Η αρχή της μεταπολίτευσης σημαδεύτηκε από το τέλος μιας στρατιωτικής Χούντας, το τέλος της από μια άλλη χούντα, κοινοβουλευτική. Και το αίμα φυσικά, τον ίδιο κύκλο αναμένεται να κάνει.

Και φτάνουμε λοιπόν στο κύριο ερώτημα; Tι είναι τρομοκρατία. Τρομοκρατία είναι να μην έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς αξιοπρεπώς για να συντηρήσεις τον εαυτό σου, τρομοκρατία είναι να αναγκάζεσαι να μεταναστεύσεις γιατί δε βλέπεις ελπίδα, τρομοκρατία είναι να σε αναγκάζουν να κρεμαστεις από ντροπή στα κρατητήρια της Πάτρας γιατί έκλεψες 2 μπλουζάκια(ψάξτε να δείτε πόσο έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες), τρομοκρατία είναι το κλάμα της μάνας το βράδυ γιατί έφερε το παιδί της σε έναν κόσμο ου δε μπορεί να του προσφέρει ότι ονειρεύτηκε, τρομοκρατία είναι οι 4 γαμημένοι τοίχοι που σε κλείνουν γιατί έξω είναι επικίνδυνα ή πολύ ακριβά, τρομοκρατία είναι η τηλεόραση και οι εφημερίδες τους-η γαμημένη προπαγάνδα τους, τρομοκρατία είναι να μη μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ γιατί εχεις πάψει να ελπίζεις και να ονειρεύεσαι, τρομοκρατία είναι να μπαίνουν τα νούμερα πάνω από τους ανθρώπους, αλλά τρομοκρατία πάνω από όλα είναι ότι μας έχουν πείσει ότι χάσαμε. 

Όχι ρε καριόληδες δε χάσαμε. Γιατί για κάθενα ένα κεφάλι που θα κόβετe, θα πετάγονται δύο,οργισμένα, με μάτια να λάμπουν, φωτιά στην ψυχή και με όλο το μέλλον μπροστά τους να σας πολεμάνε.Γιατί, όσο κι αν εσείς γράφετε την ιστορία, η δική μας θα είναι είναι οι νεκροί μας, και τα αγέννητα παιδιά μας θα μάθουν τα πράγματα οπως έγιναν για να χει νόημα η θυσία όλων αυτών. Venceremos.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου