Don Quixote

Don Quixote

10.1.14

Η στρατηγική της συνεχούς παραπλάνησης

Αυτή η τακτική αποπροσανατολισμού είναι σατανικά ιδιοφυής. Και μάλιστα δε γίνεται να αποτύχει. Με τόσες διχάλες στο δρόμο σου ή θα χαθείς, ή στην καλύτερη θα φτάσεις τραγικά αργά στο ραντεβού σου με την εκάστοτε συγκυρία. Άσε που θα σαι μόνος σου ή τουλάχιστον με πολύ λίγο κόσμο.

Για παράδειγμα. Έχουμε και λέμε. Ταχυδρομικό ταμιευτήριο. Η κουβέντα αρχίζει και τελειώνει εδώ. Μιλάμε για εκατομμύρια εκατομμυρίων που θα μπορούσαν δυνητικά και αν είχαμε ένα οργανωμένο έστω στα βασικά κράτος να μας ξελασπώσουν. Ένα αστικό κράτος. Γάμα το πως φαντάζομαι τον κόσμο και τι κάνω για να κάνω το φαντασιακό μου, περισσότερο ή λιγότερο ρεαλιστικό κάθε πρωί. Αστικό κράτος. Δημοκρατία. Νόμοι. Δικαιοσύνη. Ανεξαρτησία. 

Αντί αυτού. Χριστόδουλος Ξηρός. Τρομολαγνεία.Μονταζιέρες, βίντεο από το 90'. Λες και θα έπρεπε να τρομοκρατεί εμένα και σένα το γεγονός ότι απέδρασε ο 60 χρονος Ξηρός. Πιο ολύ με τρομοκρατεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ.

Λιάπης, Καμμένος, σκάνδαλα της πλάκας για να περνάει η ώρα, σκάνδαλα που δε θα καταλάμβαναν πάνω από 5 λεπτά άλλες εποχές.

Διαμαντόπουλος και προσβολή στα θεία, που όταν το 90' έβγαζε ο Κωστόπουλος στον ΚΛΙΚ τον Πανούση ντυμένο παπά ούρλιαζαν όλοι για το πόσο μπροστά είναι και το 2014, σταυρώνουμε το Διαμαντόπουλο για μια πετυχημένη ή αποτυχημένη σάτιρα.

Γκέη φιλιά. Λες και μετά από 2014 χρόνια από την έλευση του Χριστού, είναι παράλογο να φιλιούνται ερωτευμένοι άνθρωποι και όχι να πιστεύεις πως το νερό μπορεί να αγιαστεί. 

Τέλος πάντων τα 2 τελευταία ήταν κάπως άστοχα γιατί άπτονται της ιστορίας, της γεωγραφίας και της ψυχοπαθολογίας του μέσου Έλληνα και αν το ανοίξουμε αυτό θα ξεφτιλιστούμε οικτρά από κάποιον που ΄πιθανότατα έχει πολλές περισσότερες γνώσεις.

Οπότε, με γρήγορο βηματισμό, στο προκείμενο. Τατσόπουλος. Ναι, είναι μαλάκας, όχι δεν είναι πράκτορας του συστήματος, ναι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης και υπάρχουν αρκετά εμφανή συμπτώματα για έναν πεπειραμένο γιατρό να κάνει μια τέτοια κρίση. Αλλά αν χρήζει ο Τατσόπουλος ψυχιατρικής παρακολούθησης, τότε όλοι οι υπόλοιποι που ασχολούμαστε με τον απίθανο αυτό τύπο, όταν ξαναλέω ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, τι πράγματος χρίζουμε; Έχετε καταλάβει πόσος χρόνος έχει χαθεί στο ίντερνετ για να πληκτρολογηθεί το όνομα Τατσόπουλος; Σίγουρα αν τον αθροίζατε κάποιος από σας θα μπορούσε να κάνει το γύρo του κόσμου όσο εμείς οι υπόλοιποι θα συνεχίζαμε να τσακωνόμαστε για το φαινόμενο Πέτρος.

Το παιχνίδι είναι καλά στημένο. Το δόλωμα το τρώμε αμάσητο. Η κρίση έχει τονίσει στο έπακρο τις όποιες αντιθέσεις έχουμε, στο ίντερνετ χάνεται ο τόνος, η χροιά, η υπομονή και ο κανιβαλισμός είναι άμεσος και απόλυτα αποτελεσματικός. Αν ο Τατσόπουλος δεν είχε ίντερνετ, δε θα τον ήξερε ούτε η μάνα του πιθανότατα, αν δεν είχε ίντερνετ τον τελευταίο χρόνο, μάλλον θα ήταν ακόμα βουλευτής., προσέχετε που το πάω ε; Τα συμπεράσματα δικά σας. Το παιχνίδι δείχνει πάντως λιγάκι δύσκολο να γυρίσει στην προκειμένη στιγμή που δεν έχουμε καταλάβει καν οτι είμαστε σε δάσος, πόσο μάλλον να το δούμε κι όλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου