Don Quixote

Don Quixote

19.6.12

Γράμμα Ελπίδας-είπαν

" αγαπημένη μου κόρη Σοφούλα
σε βλέπω στεναχωρημένη από χτες εδώ που είμαι με τους άλλους συντρόφους κι είπα να σας στείλουμε ένα μήνυμα για να σας δώσουμε κουράγιο.
Θλίβομαι βαθιά που βλέπω και τα δικά μου παιδιά να νιώθουν την συγκλονιστική απογοήτευση της ήττας των αριστερών, αυτό που ζήσαμε εμείς σκληρά στα πολλά και δύσκολα χρόνια μετά τον Εμφύλιο.
Μην στεναχωριέστε και μην καταθέτετε τα όπλα.
Σκεφτείτε εμάς που επιζήσαμε.
Σκεφτείτε εμάς που ακουμπήσαμε το όνειρο, που πολεμήσαμε στα βουνά και τις πόλεις τον κατακτητή για να ανταμειφτούμε με εξορίες.
Θυμάσαι που έκλαψα μια φορά τότε που ελαφρόμυαλη και οργισμένη νέα μου είπες ότι εμείς οι σταλινικοί των βουνών τα κάναμε σκατά και υποταχτήκαμε στους δεξιούς;
Δεν υποταχτήκαμε εμείς παιδί μου, μας υποτάξανε με τα όπλα και τους δοσίλογους συμπατριώτες μας.
Όπως και τώρα, μόνο που τα κανόνια τους είναι το ευρώ και οι δοσίλογοι δεν φοράνε κουκούλα αλλά κρύβονται πίσω απ΄το εκλογικό παραβάν.
Δύναμη και αγώνα χρειάζεστε.
Πού θα την βρείτε; Εκεί που την βρήκαμε κι εμείς όταν γυρνώντας ηττημένοι απ΄τις εξορίες, με τους σύντροφους μας νεκρούς ή φυγάδες έξω απ΄την Ελλάδα έπρεπε να παλέψουμε με όλα.Μας λοιδωρούσαν, μας φτύνανε στο δρόμο, μας σκότωναν στις γωνιές, νέοι μορφωμένοι με πτυχία και γλώσσες δεν βρίσκαμε δουλειά ούτε σκουπιδιάρη αν δεν υπογράφαμε τη Δήλωση της εθνικοφροσύνης, να πεθάνουμε απ την πείνα θέλανε.Αλλά αντεξαμε.
Αντέξαμε γιατί οι αριστεροί έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι και η Αχίλλειος πτέρνα μας.Είμαστε Άνθρωποι, με Πολιτισμό και Παιδεία, γνώσεις και ευαισθησίες, αγάπη και αλληλεγγύη.Θυμάμαι μας έλεγαν οι Εγγλέζοι δεσμοφύλακες μας στην Ελ Τάμπα: εσείς οι Έλληνες κομμουνιστές είσαστε σαν τους πρώτους Χριστιανούς, Μάρτυρες για τα ιδανικά σας.
Και απέναντί μας είχαμε αμόρφωτα θηρία , εκδικητικά για να μας πιουν το αίμα.
Αλλά όχι μόνο αντέξαμε αλλά η Ήττα γέμισε την Ελλάδα με Πολιτισμό , Ποίηση, Λογοτεχνία, Θέατρο, Τραγούδι.
Οι ηττημένοι νίκησαν τους άξεστους νικητές αλλά δεν τους εκπολίτισαν.
Σήμερα , παιδί μου, πρέπει να εκπολιτίσετε τους νέους, να τους ημερέψετε, να τους απαλλάξετε απ΄την αργόσχολη καλοπέραση που πληρώνεται με δανεικά , πρέπει να τους κάνετε Ανθρώπους.
Αλλά για να τους κάνετε πρέπει να κρατήσετε την ανθρωπιά τη δική σας, και τον πολιτισμό , την αλληλεγγύη του Αριστερού.Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι.Πόσοι άνθρωποι θα παλέψουν με πόσους αποκτηνωμένους υπανθρώπους.
Βαρύ φορτίο αλλά όπως αντέξαμε εμείς , θα αντέξετε κι εσείς.
Με το χαμόγελο και την αισιοδοξία σας ότι τελικά ο Άνθρωπος είναι προορισμένος να επικρατήσει του Υπανθρώπου.
Δύναμη εύχομαι.
ο πατέρας σου, ο πατέρας όλων σας.
ΥΓ.Τώρα ελπίζω να κατάλαβες γιατί μιλάνε στα ποιήματα τους ο Αναγνωστάκης κι ο Αλεξάνδρου..να το νοιωσες στο πετσί σου.Αυτοί άντεξαν και δημιούργησαν Τέχνη.Η σειρά σας τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου