Don Quixote

Don Quixote

25.6.12

ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ (βραβείο στη μικρογραφή 2011)


                 ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ: ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ
                                 2011

ΣΥΝΟΨΗ: Άλλη μια ιστορία αγάπης. Η τι συμβαίνει όταν το εκκρεμές μας, στην αέναη κίνηση του, συναντήσει κάποιο άλλο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Δωμάτιο-φυλακή, τα εκκρεμή του καθενός που κινούνται αέναα, μέχρι να βρουν το σωστό, αυτό που θα τα κάνει να σταματήσουν. Και τελικά ποιος κινεί αυτά τα εκκρεμή και που πάνε αυτοί που τα σταματούν; Δε θα απαντηθεί τίποτα από όλα αυτά, αλλά στο τέλος θα ανατέλει η ελπίδα.


Σκηνή πρώτη. ΕΣ
Δωμάτιο σπιτιού Σκοτεινό. Σκούροι τοίχοι.. Πάγκος. Πάνω στον πάγκο ένα εκκρεμές αέναο (δε σταματά να κινείται-χωρίς τριβές). Το πλάνο πλησιάζει. Πάνω στο εκκρεμές (το φαντάζομαι σα μεγάλη σφάιρα-του στυλ Μικρός Πρίγκιπας, πλανήτης του-κάθεται νεαρό σε ηλικία άτομο(στα 20κάτι) και πηγαινοέρχεται μαζί με το εκκρεμές δείχνοντας να βαριέται φοβερά (επανάληψη δείχνοντας τις μέρες να περνάνε πάνω στο εκκρεμές, αδιάφορα-ενώ κάθε ταλάντωση διαρκεί περίπου μισή μέρα χρονικά για εμάς). Το πλάνο απομακρύνεται και βλέπουμε άνθρωπο. Την πλάτη του, (γιγαντιαίος σε μέγεθος και σε σχέση με το εκκρεμές) να ακουμπάει και ένα δεύτερο εκκρεμές πάνω στον πάγκο. Το πλάνο πάλι πλησιάζει και βλέπουμε πως στο δεύτερο εκκρεμές πάνω βρίσκεται μια πολύ όμορφη κοπελίτσα). Το εκκρεμές θέτεται και αυτό σε κίνηση από το γιγαντιαίο άνθρωπο και παρατηρούμε πως άταν τα 2 εκκρεμή βρίσκονται στο μέγιστο της ταλάντωσης τους οι δύο άνθρωποι (το αγόρι και η κοπέλα) μπορούν σχεδόν να αγγίξουν ο ένας τον άλλο. Βρίσκονται τόσο κοντά. Στην αρχή απλά κοιτάζονται με έκπληξη, ενώ μετά σιγά σιγά αρχίζουν οι πρώτες ντροπαλές κουβέντες, στην αρχή τυπικές και μετά λιγότερο τυπικές. Κάποια στιγμή (3-4 μέρες μετά) αγγίζονται για ένα δευτερόλεπτο, ενώ στην επόμενη ταλάντωση του εκκρεμούς δίνουν στα πεταχτά ένα φιλί. Σα συνεννοημένοι κάθε φορά που συναντιούνται αγγίζονται και αυτό κάνει το εκκρεμές σιγά σιγά να σταματήσει. Κάποια στιγμή, τα εκκρεμή σταματούν, και τότε ο τύπος παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Με ένα μεγάλο άλμα κατεβαίνει από το εκκρεμές και πηγαίνει κάτω από αυτό της κοπέλας. Η κοπέλα πηδάει και τότε αυτός την πιάνει στα χέρια του, τη φιλάει και η κάμερα τους ακολουθεί να χάνονται στο βάθος του δωματίου. Ιδέα δεν έχουμε πως θα καταφέρουν να αποδράσουν, αλλά δε μας αφορά αυτό.
Σκηνή δεύτερη και τελευταία (τελική). ΕΣ
 Επιστρέφει ο “γίγαντας” στο δωμάτιο και βλέπει πως το αγόρι και το κορίτσι έχουν κατέβει από τα εκκρεμή, και αυτά δε δουλεύουν. Κατεβάζει από τον πάγκο το ένα από τα δύο, ενώ το άλλο το θέτει πάλι σε (αέναη) κίνηση. Κάμερα απομακρύνεται προς την έξοδο ενώ το τελευταίο πράγμα που βλέπουμε είναι η πόρτα του δωματίου να κλείνει πίσω μας.
           
                                      ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου