Don Quixote

Don Quixote

2.11.13

Είναι ο Κάμερον τρομοκράτης;

3/10/13

Ένας μέσα, ένας έξω. 3 μέσα, 3 έξω. Σαν αλλαγές του Ομπράντοβιτς στο μπάσκετ μου κάνει. Έ, μιας και η Δικαιοσύνη παίζει μπάσκετ, άθλημα που δε γίνεται για κανέναν λόγο να παίξεις τυφλός και πολύ δύσκολα παίζεις χωρίς να δέχεσαι τις εντολές του προπονητή από τον πάγκο (οποιεσδήποτε ομοιότητες με πρόσωπα και καταστάσεις να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας), λέω να προσπαθήσω να το παίξω και εγώ δημοσιογράφος.

Πριν λοιπόν στο τελευταίο άρθρο, προχθές ασχοληθούμε με την παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας (ακούσια ή όχι), μιλούσαμε σε σειρά άρθρων για το θέμα των 2 άκρων , για το Φαήλο Κρανιδιώτη, την επίθεσή του στην αριστερά και το άνοιγμά του στη βάση των ψηφοφόρων της Χ.Α*. Γιατί αυτό το άνοιγμα; Δημοσιογραφικά πηγαδάκια των Αθηνών κάνουν λόγο για τις ομοιότητες της «εκκαθάρισης» της Χ.Α με αυτές του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου. Θα μου πείτε, πολύ χαζή αναλογία. Κι όμως, αυτό που επιχειρεί το ελληνικό πολιτικό-δικαστικό σύστημα φαίνεται να είναι ένα από τα παλιότερα κόλπα του. Αυτό της ενσωμάτωσης. Αυτό δείχνουν άλλωστε τόσο οι φυλακίσεις, όσο και οι «έξοδοι» με περιοριστικούς όρους, κρατώντας εδώ μια πισινή μιας και το έργο έχει αρκετά εν εξελίξει σενάρια.

Τι εννοώ με τον όρο ενσωμάτωση. Όπως στην Κύπρο πετάχτηκαν οι «κακές τράπεζες», αυτές με τα «τοξικά» ομόλογα, έτσι θα πεταχτεί το «κακό» κομμάτι της Χρυσής Αυγής και θα μείνει ένα καθαρό, καθαγιασμένο κόμμα, έτοιμο ακόμα και να συγκυβερνήσει αν χρειαστεί. Ήδη η δημοσιογραφική πιάτσα έχει βουίξει πως το όνομα αυτού θα είναι «Νέα Αυγή» και πως αρχηγός του θα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Τεράστιο ρόλο σε αυτό έπαιξαν και οι χειρισμοί, άρα πιθανότατα και οι προθέσεις της Πολιτείας, ως προς το κομμάτι της Δικαιοσύνης, μιας και τώρα όσοι ελευθερώνονται έχουν αποκτήσει υπόσταση όχι απλά αθώου αλλά σχεδόν μαρτυρική στα μάτια του ψηφοφόρου που ευδοκιμεί στους χώρους δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον; Δύσκολα να πω. Ήδη αυτό που επιχειρείται είναι το πλήρες «ξεδίπλωμα» της θεωρίας των 2 άκρων, τόσο από πηγές όσο και από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια αναλογία πως όποιος μιλάει για αντικαπιταλισμό και έξοδο της χώρας από την Ε.Ε είναι τρομοκράτης, αντίστοιχος των xρυσαυγιτών και πρέπει να παταχθεί άμεσα. Είναι πολύ ενδιαφέρον το βίντεο που παραθέτω πιο κάτω** σαν ενδεικτικό του πως μπορεί να κινηθεί το πράγμα από δω και πέρα. Άραγε ο Κος Σαμαράς έχει αυτή την άποψη και για το Συντηρητικό Κο. Κάμερον ο οποίος ήδη έχει προκηρύξει δημοψήφισμα για το 2014 ως προς το αν η χώρα του θα παραμείνει ή όχι στην Ε.Ε. Μήπως είναι και αυτός τρομοκράτης;

Αυτό που δεν καταλαβαίνει στην τελική ο πρωθυπουργός και οι γύρω από αυτόν, είναι πως εξομοιώνοντας τη Χρυσή Αυγή με τον προοδευτικό αριστερό χώρο, δίνει αξία στην πρώτη, δεν αποδυναμώνει το δεύτερο.


Πηγή δηλώσεων κ. Φαήλου Κρανιδιώτη


** Πηγή διαλόγου των κ. Πορτοσάλτε - Παπακων/νου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου