Don Quixote

Don Quixote

2.11.13

Το ανύπαρκτο σβήσιμο της Χ.Α

30/9/13


Η φωτογραφία του Μιχαλολιάκου με το βαλιτσάκι και τις χειροπέδες είναι μάλλον το απόσταγμα όλης της κινέζικης (κρίμα για τον άρειο) σοφίας. Αυτό για την εικόνα και τις 1000 λέξεις. Την είδαμε, ξανά και ξανά, αφού έχει επεξεργαστεί με 1000άδες τρόπους μέσω Photoshop και έχουν προκύψει εξαιρετικά αποτελέσματα. Τώρα λοιπόν κόπασαν τα γέλια και έρχομαι να ρωτήσω το προφανές: Σας μοιάζει αυτός ο άνθρωπος ικανός να έχει διαμορφώσει τις καταστάσεις που έκαναν τη Χ.Α τριτοδεύτερο κόμμα και διεκδικητή της εξουσίας (δεν έχω να κάνω αναλογία με εγχώριους ποδοσφαιρικούς ή μπασκετικούς όρους οπότε το αφήνω). Προφανώς και ο Μιχαλολιάκος είναι επικίνδυνος, αλλά ακριβώς για αυτό που κατηγορείται: ως επικεφαλής μιας συμμορίας και φυσικά για αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να σαπίσει στη φυλακή. Το ερώτημα, πιο ψύχραιμα από ότι το έθεσα προχτές είναι αν εξέλειψαν μαζί με τη Χ.Α οι λόγοι που την έφτασαν εκεί ψηλά. Αν εξέλειψαν οι λόγοι που έκαναν 0.42εκ συμπολίτες μας να υποστηρίξουν ανοικτά μια νεοναζιστική οργάνωση και αρκετά περισσότερους να έχουν μια φασίζουσα συμπεριφορά και μια ρητορική μίσους. Αν οι πολιτικές ηγεσίες ανέλαβαν τελικά τις ευθύνες τους, αν νικήθηκε η ανεργία, αν σταμάτησαν να μας καταδιώκουν οι τράπεζες, αν πάψαμε να είμαστε μια συντηρητική κοινωνία που βρήκαμε πάτημα στη φτώχια για να διοχετεύσουμε όλο αυτό το σκοτάδι που κρύβουμε μέσα μας, αν, αν, αν.
Κατηγορούμε το Μιχαλολιάκο πως ήταν υπεύθυνος για το «μίσος» που γεννήθηκε στην ελληνική κοινωνία, αλλά τι διαφορετικό έκανε ο πρωθυπουργός όταν καλούσε «να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους μετανάστες»; Κατηγορούμε το Μιχαλολιάκο ότι «έσφαξε» τον Παύλο Φύσσα, αλλά τι διαφορετικό κάνει ο σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σύμβουλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης όταν γράφει στο λογαριασμό του στο τουίτερ ότι «τώρα ερχόμαστε και για σας βρωμοαριστεροί». Είναι ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Παπαδημητρίου που έκανε τη Χ.Α συνομιλητή στα κανάλια και υποψήφια για συγκυβέρνηση όταν μιλούσε για μια πιο «σοβαρή Χ.Α», ή όταν ζητούσε από τον Κασιδιάρη μετά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα να «κάνετε κάτι να μη σας βάζουν στο στόμα σας αυτοί».

Είναι το σύστημα που εξέθρεψε τη Χ.Α, που έφτιαξε Αμυγδαλέζες, που διαπόμπευσε οροθετικές γυναίκες, που μέσω της Δικαιοσύνης κάνει τη δουλειά του και βάζει τη Χ.Α φυλακή (μετά από εντολή Σαμαρά, άρα για ποια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μιλάμε) αλλά είναι ή ίδια δικαιοσύνη που ονομάτίζει στη δικογραφία της τους κατοίκους των Σκουριών ως «εγκληματική οργάνωση» επειδή αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους απέναντι στη σκιώδη επένδυση της Ελληνικός Χρυσός.

Θα με εγκαλέσει εδώ κάποιος πως ταυτίζω τη Χ.Α με την κυβέρνηση. Δεν κάνω αυτό, η Χ.Α «είναι το τέρας που σκοτώσαμε, όμως η μήτρα του φασισμού που το γέννησε παρέμεινε ανέπαφη» διάβασα σήμερα κάπου και συμφωνώ απόλυτα. Από την άλλη νομιμοποιούμαι να το κάνω όταν η ίδια η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω, όταν χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία παίζοντας το παιχνίδι με τα «2 άκρα», όταν εξίσωσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες αυτής της χώρας που φώναζαν εδώ και 2-3 χρόνια για το φασιστικό κίνδυνο, ως ένα άκρο αντίθετο της Χ.Α. Ο Πρωθυπουργός ταύτισε το γιαούρτι με το μαχαίρι, γιατί να μην έχω το δικαίωμα να ταυτίσω την κυβέρνησή με τη Χ.Α; Άλλωστε, δεν ήμουν εγώ που ενώ ήξερα για τη βία της Χ,Α (διαβάστε πόσο πίσω χρονικά πάνε οι δικογραφίες) και την άφηνα ατιμώρητη όσο σκορπούσε τον τρόμο, μέχρι που έκρινα πως το πράγμα εκτραχύνθηκε, μέχρι που μου τράβηξαν τα λουριά και τέθηκε σε αμφισβήτηση η Ελληνική προεδρία στην Ε.Ε, ούτε είμαι αυτός που ετοιμάζομαι να εξαγνίσω τους ψηφοφόρους της Χ.Α για να σφάξω το μόσχο τον σιτευτό της επιστροφής τους στην εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας (πάλι Φαήλος Κρανιδιώτης σήμερα).

Σήμερα είναι ο Μιχαλολιάκος και οι λοιποί που πρωταγωνιστούν στα τηλεοπτικά παράθυρα. Επειδή όμως η μνήμη μας είναι μικρή, αύριο θα είναι μια άλλη συμμορία αδίστακτων ανθρώπων με όνομα πχ Ασημένιο μεσημέρι που θα έρθει να καλύψει το κενό της Χ.Α. Γιατί στην πραγματικότητα δεν έχει χαθεί τίποτα από αυτά που γέννησαν το μίσος και το φασισμό ανάμεσά μας, στην πραγματικότητα το «σβήσιμο» της Χ.Α είναι τόσο ανύπαρκτο όσο η ανάπτυξη των 2εκ ανέργων και των 3.500 αυτοκτονιών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου