Don Quixote

Don Quixote

16.5.15

Ένας επαναστάτης Ανταίος!



Είχα αποφασίσει να βάλω μόνο μια φωτογραφία. Και μου πήρε αρκετά να βρω την κατάλληλη φωτογραφία. Και όχι, δεν σηκώνει καμιά κούπα, άλλωστε πήρε πολύ λιγότερες από όσες άξιζε, ούτε πανηγυρίζει κάποια από τις ρουκέτες που έστελνε με το δεξί και ήταν ικανές να σκοτώσουν όποιον έβρισκαν στο διάβα τους. Ούτε φυσικά  τις αναρίθμητες στιγμές που έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Ας βγάλουμε έξω τη φετινή χρονιά, που απλά έπρεπε να κυλήσει για να φύγει, κρύα σαν διαζύγιο. 

Και κρατάω αυτή τη φωτογραφία, που σαν άλλος γίγαντας Ανταίος παίρνει τη δύναμή του από τους φιλάθλους. Δεν τα είχα ποτέ καλά με τις σημαίες, τα σύμβολα κι όλα αυτά, αλλά σε μια εποχή που σε θέλει να ξεχνάς, μια εποχή που κυνηγάει σύμβολα και συμβολισμούς, σε μια εποχή που όλα είναι επαγγελματικά, ο Τζέραρντ ήταν ένα σκουπιδάκι στα μάτια του comme il faut. 

Κι σήμερα, μπροστά σε εκατομμύρια μάτια  που σαν Ανταίος θα κόψει τα πόδια του σε ζωντανή μετάδοση, μόνο και μόνο για να κάνει λίγα βήματα ελευθερίας, σήμερα είναι η μεγαλύτερη στιγμή του Στίβεν Τζέραρντ!

Καλή αντάμωση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου