Don Quixote

Don Quixote

25.6.12

Ο ΔΡΟΜΟΣ


                                                         Ο ΔΡΟΜΟΣ
                                    2010

ΣΥΝΟΨΗ: Μια παρτίδα σκάκι με τον εσωτερικό μας εαυτό και πως μια ήττα ατομική οδηγεί σε μια προσπάθεια συλλογική με μεγαλύτερες ελπίδες επιτυχίας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ : Ένας νεαρός, ένα δωμάτιο, μια παρτίδα σκάκι απέναντι στους φόβους του για το μέλλον στη σημερινή Ελλάδα. Μια ήττα σε ατομικό επίπεδο, που οδηγεί σε μια συλλογική προσπάθεια ,ίσως, νικηφόρα. Εκεί, στο δρόμο.




1.ΕΣ          ΣΠΙΤΙ       ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗ ΩΡΑ

Εσωτερικό σπιτιού με κουρτίνες κλειστές. Απροσδιόριστη ώρα. Σκακιέρα, παρτίδα σκάκι. Πλάνο στην σκακιέρα. Από τη μια μεριά όλα τα πιόνια(μαύρα και λευκά), από την άλλη όλοι οι αξιωματικοί. Ξεκινάει η παρτίδα. Τους αξιωματικούς κινεί ένα γαντοφορεμένο(μαύρο δερμάτινο γάντι) χέρι. Τα στρατιωτάκια κινεί ένα κανονικό χέρι με 2-3 χαϊμαλιά. Παρατηρούμε την παρτίδα η οποία εξελίσσεται σε μακελειό για τα στρατιωτάκια. Η παρτιδα τελειώνει με το τελευταιο στρατιωτάκι να πέφτει «νεκρό» και αυτό πάνω στην σκακιέρα. Ανοίγει το πλάνο και βλέπουμε πως το χέρι με τα χαϊμαλιά «ανήκει» σε νεαρό ο οποίος εμφανώς ντύνεται για να πάει σε κάποια πορεία. Πριν φύγει γυρνάει προς το μέρος που παιζόταν η παρτίδα και λέει : «Οι αληθινές μάχες κερδίζονται στο δρόμο». Δε βλέπουμε ποτέ τον γαντοφορεμένο. Πόρτα κλείνει.

2.ΕΞ     ΔΡΟΜΟΣ-ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ     ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ
Πολύχρωμη και γεμάτη από κόσμο και μουσικές Διαδήλωση. Ο νεαρός βρίσκει την παρέα του. Αγκαλιές φιλιά. Δε βλέπουμε την κατάληξη της.
                      
                     ΤΡΑΓΟΥΔΙ- Γ.ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
Πέρα από τα άστρα είναι η δικιά μας γειτονιά, κατεβήκαμε με γέλια και τα όργανα στο ώμο..άντε ας παίξουμε μια τελευταία πενιά, όπου να ναι ξαναβγαίνουμε στο δρόμο(Αγγελάκας).
                    ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου